מתי פונים לייעוץ פסיכולוגי או/ וטיפול? כיצד יוצרים את הקשר הראשוני עם המטפל ומה קורה בפגישה הראשונה?
בכדי להפיג מעט מן העמימות והחרדה שמלוות לעיתים הפנייה לייעוץ או טיפול אנסה לענות קצת בקצרה על שאלות אלה. כמובן שכל מטפל יש לו חשיבה וסגנון ואתיקה משלו לגבי טיפול פסיכולוגי, ולכן מה שאכתוב כאן מבוסס על האתיקה המקצועית שלי.
הפנייה לייעוץ או טיפול יכולה לנבוע מסיבות רבות. ישנן תקופות בחיים שאנחנו מרגישים מוצפים רגשית. לעיתים מדובר בתחושות של אי סיפוק בחיים בזוגיות, בעבודה, ביחסים . זוגיות שהסתיימה, קושי ביצירת יחסי זוגיים , מות של קרוב משפחה כל אלה וסיבות נוספות יכולים להביא לרצון להיעזר. במצבי חיים כאלה בהם יש קושי וסבל נפשי אין צורך להשאר לבד ואפשר לפנות לעזרה. התחושות המתלוות לסבל הן לעיתים חרדה, בלבול , דיכאון. לעיתים אנו אף עשויים להרגיש שהיכולת לחשוב באופן בהיר נפגעת וגם היכולת לעבוד ולהתארגן ביום יום. לעתים קרובות הפנייה לטיפול מלווה בתחושה של ״ מבוי סתום ״ כשהתחושה היא של תקיעות. משהו לא זז כמו שהיינו רוצים, מצב הרוח לא משתנה והדבר מביא אותנו לפנות לעזרה מקצועית.
הפנייה להתייעצות וטיפול מתחילה מיצירת הקשר הראשוני. כדי להתרשם באופן מעמיק יותר ולתת הערכה מדויקת כיצד ניתן לעזור יש להיפגש לפגישה פנים אל פנים בקליניקה. אני מקבלת מטופלים לייעוץ וטיפול בקליניקה ברמת גן בה אני עובדת מזה 30 שנה.
לקראת הפגישה הראשונה עשויות לעלות שאלות כמו :״ מה עושים?״, ״ איך מתחילים ?״ ״ על מה מדברים?״
בפגישה אפשר לדבר על כל מה שרוצים , מחשבות ,רגשות ,סיבות לפנייה .
החשיבה הטיפולית שלי נשענת על החשיבה והתאוריה הפסיכואנליטית בהיותי פסיכולוגית קלינית ופסיכואנליטקאית . ההקשבה שלי למטופל היא לתהליכים הלא מודעים והמודעים כפי שבאים לידי ביטוי בתוך השעה. התהליך הפסיכואנליטי עשוי להמשך זמן ארוך אך בו בזמן הוא גם מאפשר שינויים עמוקים יותר וביסוסם בנפש ובחיי המטופל. המטרה היא להקל על הסבל הנפשי ,לאפשר לאדם הפונה דרגות חופש גדולות יותר בתחומי חייו השונים, ולאפשר תנועה נפשית במה שהרגיש קודם תקוע וללא תזוזה.
במקביל ניתן לפנות ולקבל עזרה ממוקדת יותר של כמה פגישות או התייעצות חד פעמית.
למידע נוסף וקביעת פגישה השאירו פרטים בטופס המצורף